Indretning med malerier

2022-02-01

Det er ikke altid så nemt at lave en perfekt indretning med malerier, da der er mange forskellige faktorer som spiller ind.


Her på siden finder du gode råd og inspiration til hvordan du indretter dit hjem med malerier. Så væggene bliver dine egne helt unikke dekorationer, og familie og venner bliver imponeret.


Udover de gode råd, retningslinjer og tips, kan du også på min hjemmeside "Inspiration" finde inspiration til, hvordan du kan bruge abstrakte malerier i din indretning i forskellige rum.
Eksemplerne er lavet med udgangspunkt i en kombination af farver, størrelse og placering, der giver et harmonisk udtryk.

Malerierne komplementerer møbler, tekstiler og brugskunst, og samtidig indeholder de kontraster og detaljer, som gør at de bliver fremhævet og der bliver lagt mærke til dem.

Det vigtigste først og fremmest er selvfølgeligt, at du kan lide de malerier du kigger på. 

At du bliver glad når du kigger på dem, og synes de passer godt ind i dit hjem. Malerier af god kvalitet er en form for investering og noget som holder i mange år. Man bliver heller ikke så hurtigt træt af noget, man har overvejet flere gange. For der er jo ingen grund til at indrette dit hjem med ting, som ikke giver en positiv stemning i hverdagen men indrette det med ting som løfter dit humør.  

Hvor skal det nye maleri hænge?

Der er flere faktorer, som bør overvejes i forbindelse med, hvor dit nye maleri skal hænge:

  • Hvordan er væggens form og størrelse? Det har stor betydning for dit valg, om det er en meget stor eller kun en lille væg. Og samtidig om væggen er firkantet eller aflang horisontalt eller vertikalt.Det er ofte en god idé, at maleriets form følger væggens proportioner, da det giver et harmonisk indtryk.

  • Hvor meget fysisk plads er der til siderne, øverst og nederst, der hvor maleriet skal hænge på væggen?Hvilken funktion har det område (inkl. møbler) hvor maleriet skal hænge?
  • Hvordan er lysforholdene der hvor maleriet skal hænge?


At få placeret et maleri det bedste sted på væggen er en udfordring. Der er en del faktorer som er vigtige, og i sidste ende bestemmer hvor godt resultatet bliver.


Indret dit hjem med små malerier​

Elsker du som mig at nusse rundt med indretningen og har du et kreativt gen?
I så fald kan jeg anbefale du prøver at bruge flere små malerier. 


Når du anvender malerier til dekoration i din bolig, så har du mulighed for at bruge abstrakte malerier i mange forskellige størrelser. Store malerier bliver ofte valgt fordi de er lettere at placerer korrekt på væggen, og de bliver et naturligt samlingspunkt.


Du bør overveje om det ikke også er en god idé at dekorere med små malerier, da de har en række fordele i forhold til store malerier.


Når du bruger små malerier i din indretning kan du vælge at hænge dem enkeltvis eller 2 stk. sammen. Du kan også vælge en form for collage. Det skriver jeg mere om på min hjemmeside under "Inspiration" 

Hvilket maleri skal jeg vælge?

  • Vil jeg gerne have et unikt maleri som ingen andre har, eller gør det ikke noget at naboen har det samme maleri hængende?
  • Skal maleriet have lang holdbarhed, eller bliver det skiftet ud igen næste år, når der kommer nye farver i boligens indretning?
  • Hvilke farver vil jeg gerne have i maleriet? 
  • Er der vigtigt med de helt rigtige farver? 
  • Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige boligindretning?
  • Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige indretning?
  • Hvad med motivet - foretrækker du figurative eller abstrakte scenarier?Figurative malerier viser scener fra den virkelige verden, hvor kunstneren har forsøgt at afbilde så naturtro som muligt.
Abstrakte malerier spænder vidt, lige fra fuldstændig abstrakte farver, til en abstrakt med stadig genkendelig brug af former.
De pirrer i højere grad til fantasien, og er altid et godt samtaleemne, i forhold til hvad forskellige personer ser i dem.
Det er en god ide at gøre sig nogle overvejelser inden du vælger hvilket vægkunst du skal have: