Inspiration til indretning af malerier i dit hjem

Vores hjem er vores frirum, det sted der danner rammen om vores liv. Derfor er det vigtigt, at vi føler os godt tilpas i vores hjem. 

Kunsten er et fantastisk element til at give personlighed i hjemmet og skabe en god stemning. Kunst på væggene er afgørende for at skabe et hjem med personlighed. De giver et dekorativt touch, tilføjer farver i dit hjem og kan bruges til at skabe sammenhæng i boligen. Kunst kan bruges på mange forskellige måder alt efter hvilke stil og udtryk du vil have i dit hjem. Selv små rum, f.eks. en trappeopgang eller entré kan du med fordel bruge kunst til at tage hele rummet i brug og til at skabe stemning. 


Du kan med et moderne maleri skabe lys og farve i rummet, som er med til at skabe liv og vække rummet kontraster, hvilke skaber spænding og giver rummet karakter. Det er også vigtigt ikke at blande alt for mange farver og mønstre sammen - der er nød til at være en vis stringens i rummet. De fleste mennesker har svært ved at opfatte for mange forskellige farver på en gang. Det skaber for meget uro og kan virke for voldsomt. I dag er mange mennesker presset i deres liv og det er vigtigt med forudsigelighed og en rolig stemning.

Kunst er et værdifuldt åndehul for sensitiviteten i samfundet - et sted hvor det er tilladt at lade sig synke ned i det ukendte, dybe og porøse rum for derfra at anskue verden fra nye vinkler

Kunst er for ALLE - også børn. De farverige og glade malerier egner sig godt til børnenes legeunivers og er derfor særdeles egnede til at pynte på børneværelset.

I soveværelset finder vi ro og lader op til en ny dag, derfor bør din vægkunst i soveværelset ikke larme for meget. Ved at sørge for at alle billeder hænger på lige linje, kan du skabe et roligt udtryk.

Store vægge giver en fantastisk mulighed for at vælge et stort maleri, som vil give rummet en hel særlig identitet og stemning.

Du kan fremhæve din kunst ved at male væggen i en mørkere farve. Hvis du vælger kunst med fremtrædende farver kan du skabe sammenhæng ved at lade samme farve gå igen andre steder i interiøret.

Lad gerne dine møbler bestemme, hvor dine malerier skal hænge. 

Det er vigtig at der er en dialog mellem dekorationerne i dit hjem, og at der eksisterer en balance, så kunsten fungerer sammen med indretningen.

Hvis maleriet hænger frit er afstanden fra gulvet til midten af billedet ideelt mellem 145 og 152 cm.

Små malerier egner sig godt til små rum, en lille eller en lang væg. 

Du behøver nødvendigvis ikke hænge dit maleri i midten af væggen. Tænk gerne i andre linjer som eks. hvor maleriet hænger i det gyldne snit. Det gyldne snit finder du ved at måle 3/8 ind fra hver side og sætte en streg. Dér hvor linjerne snitter hinanden, er det naturlige punkt for øjnene at hvile på. Du kan derfor opnå et balanceret udtryk ved at bruge det gyldne snit som rettesnor.

Det kan nogen gange være svært at se hvor højt eller lavt maleriet skal hænge - specielt hvis man er alene om det. Et godt råd er dog, at hvis billedet eller maleriet skal hænge over et andet møbel, bør der være 15-20 cm mellem møbel og billedet.

Hvis du har flere billeder eller malerier samlet er det vigtigt ikke at hænge billederne med for stor afstand fra hinanden. Hvis du f.eks. har to hængende ved siden af hinanden er det vigtigt, at afstanden ikke er for stor. Det vil komme til at se mærkeligt og unaturligt ud. I stedet bør billederne hænge tæt på hinanden og bidrage til hinanden look.

Hvis du gerne vil hænge en stor gruppe af malerier, plakater eller billeder op på en væg er det vigtigt, at du tænker over kanten af den samlede gruppe. Her kan du enten arbejde med en fast kant eller en løs kant. Det vil sige om alle de forskellige billeder samlet set skal danne en firkant eller om de skal hænge lidt forskudt. Hvis du vil arbejde med en fast kant er det en god ide, at starte i hjørnerne og bevæge dig ind ad. Vil du arbejde med en løs kant, så start i midten og bevæg dig ud af.